Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак: податківці мають бажання вдосконалити формат взаємодії з платниками

опубліковано 17 липня 2020 о 16:36

Днями начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак провів особистий прийом представників бізнесу та громадськості Сторожинецького району.

За словами посадовця спілкуватися безпосередньо з платниками податків завжди цікаво, а якщо вони ще й піднімають проблемні питання та своє бачення їх вирішення  – тим паче. Оскільки у податківців та бізнесу багато спільного, а спільні речі треба обговорювати разом.

Учасники заходу отримали відповіді про електронне адміністрування ПДВ та СМКОР,  про підстави для проведення перевірок, тих платників у яких ймовірно працюють «нелегали» і які не сплачують зарплатні податки та про ризики для проведення перевірок загалом.

Говорили також і про соціальну небезпеку для неплатників податків та про зниження конкурентоздатності товарів для тих хто сумлінно сплачує податки.

Також Віталій Петрович , отримав пропозицію щодо ініціювання змін до ПКУ в частині включення до витрат підприємця витрат подвійного призначення.

Усі запитання актуальні, а отже вимагають ґрунтовного аналізу податківцями. Ні одне із них не може залишатися не розглянутим і не вирішеним в межах компетенції – наголошував  Віталій Шпак.

В рамках зустрічі, участь у якій взяв Володимир Петкович – в.о. начальника Сторожинецького управління, начальник податкової служби області  проінспектував роботу Сторожинецького ЦОПу.

При цьому звернув увагу колег на неухильному дотриманні порядку надання адміністративних послуг та забезпеченні належних умов для платників з обмеженими можливостями.