Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини ознайомилися з «новаціями» антикорупційного законодавства стосовно електронного декларування своїх доходів та майна

опубліковано 02 березня 2020 о 17:00

Для посадовців Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено навчання на тему: «Застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю». Модератором даного заходу був начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Дмитро Правоторов.

Дмитро Олександрович найперше звернув увагу присутніх на внесені зміни до  статей 1, 3, 45, 46 та 52  Закону України «Про запобігання корупції», а також на те, що Національним агенством з 1 січня 2020 року введено нову форму декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також посадовець презентував порядок та нюанси заповнення кожного розділу електронної декларації.

У своїй презентації Дмитро Правоторов робив акценти на «новаціях» які необхідно враховувати під час заповнення декларацій. Серед основних назвав - розширення переліку суб’єктів декларування, кола близьких осіб та членів сім’ї декларантів, обов’язковість використання унікального номеру запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї.

Ще розглянули особливості відображення відомостей про цінне рухоме майно, подарунків, відомостей про банківські та інші фінансові установи, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки х, відомостей про кошти, отримані у звітному періоді як позика, кредит, інше фінансове зобов’язання про грошові активи.

Учасник навчання – в. о начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Борис Акіменко - під час проведення заходу звернув увагу начальників структурних підрозділів на обов’язковому інформуванні всіх підлеглих щодо змін антикорупційного законодавства та неухильному дотриманні термінів електронного декларування.