Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба закликає буковинців терміново погасити понад 22,7 млн грн боргу зі сплати податку на нерухоме майно

опубліковано 02 березня 2020 о 15:04

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що статтею 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки визначені фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової або нежитлової нерухомості, що перевищує розмір пільгової загальної площі. До боржників податківці застосовують заходи стягнення визначені нормами ПКУ. Зокрема, вимоги про сплату боргу скеровуються до органів державної виконавчої служби.

Податківці наголошують, податок на нерухоме майно є винятково місцевим податком та  одним з джерел наповнення місцевих бюджетів. Рішення про ставки та пільги зі сплати податку розміщуються на сайтах місцевих рад.

Громадяни зобов’язані сплачувати податок щорічно до 29 серпня, у поточному році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг: тобто у 2019 році за 2018 рік, у 2018 за 2017 рік.

Якщо з невідомих причин буковинці - власники нерухомості не отримали  повідомлення - рішення про сплату податку на нерухомість чи дані вказані у ньому неточні то згідно з п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 ПКУ мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо: об’єктів нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

 З адресами ЦОПів можна ознайомитись на офіційному порталі за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Також, інформацію щодо сум заборгованості можна отримати у відділі погашення боргу Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)545635 або в Електронному кабінеті в розділі «Стан розрахунків з бюджетом».

Заборгованість буковинців зі сплати податку на нерухоме майно у розрізі районів області станом на 01.02.2020 року та нові рахунки для сплати: 

Вижницький район

Герцаївський район

Глибоцький район

Заставнівський район

Кельменецький район

Кіцманський район

Новоселицький район

Путильський район

Сокирянський район

Сторожинецький район

Хотинський район

м.Чернівці

м.Новодністровськ