Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акцент податківців на роз’яснення правил детінізації зайнятості та легалізації зарплати

опубліковано 28 січня 2020 о 12:40

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що на виконання доручення Уряду активізували проведення інформаційно - роз’яснювальних заходів направлених на офіційне працевлаштуванню працівників та припинення виплати заробітної плати у «конвертах».

Найперше - ґрунтовний аналіз щодо сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску платниками у всіх сферах господарської діяльності податківці провели і відповідно володіють інформацією про рівень заробітної плати і кількість  найманих працівників.

Друге – визначено ризикових підприємців, котрі згідно з поданою звітною інформацією суб’єкт має оформлені трудові відносини з одним найманим працівником або наймані працівники взагалі відсутні. При цьому проводить підприємницьку діяльність на декількох об’єктах та декларує значну суму доходів.

Третє – для буковинців опубліковано контакти для направлення звернень до Головного управління ДПС у Чернівецькій області cv.official@tax.gov.ua про порушення з питань дотримання законодавства про працю (невиплата заробітної плати, оплата праці у “конвертах”, виплата зарплати у розмірі, нижчому від мінімального рівня, використання праці неоформлених найманих працівників).

Також, щоб громадяни володіли інформацією про правила нарахування заробітної плати податківці області у січні 2020 року підготували брошуру в якій акцентували увагу на заробітній платі: розмір, ставки податків та особливості нарахування у 2020 році.

Електронна версія розміщена на офіційному порталі «Територіальна органи ДПС у Чернівецькій області» у рубриці «Брошури та листівки» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/405641.html

Актуально:

У 2019 році легалізовано понад 26,1 тисяч  «тіньових» працівників. Також більше як 6 тисяч осіб зареєструвалися як підприємці самостійно.