Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективність адміністрування ПДВ зростає - буковинський бізнес заплатив в бюджет майже 722,6 мільйони гривень ПДВ

опубліковано 12 грудня 2019 о 10:21

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що за 11 місяців 2019 року буковинськими суб’єктами господарювання перераховано до бюджету 722,6 млн. грн. податку на додану вартість, ріст надходжень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 20,4 відсотки, а вказана сума перевищує аналогічні надходження минулого року на 122,2 млн. грн. Загалом в регіоні податок на додану вартість у формуванні дохідної частини держбюджету складає понад  40 відсотків.

З початку цього року 119 підприємств області (виробники та експортери продукції) задекларували 203,4 млн. грн. бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Наразі уже без порушення термінів відшкодовано з бюджету 193,7 млн. грн.  податку на додану вартість.

Податківці наголошують, Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ забезпечує ефективний моніторинг адміністрування ПДВ та унеможливлює корупційні ризики при відшкодуванні податку на додану вартість.

Також, серед позитивних факторів які впливають на ефективність адміністрування ПДВ дійова робота Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику (СМКОР), що дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних. Загалом, від початку року зменшено кількість випадків формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету – упереджено неправомірного відшкодування ПДВ лише у 29 платників на суму 3,7  млн. грн., або 1,8  відсотків від заявленої суми.