Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушники – роботодавці сплатять у бюджет майже 7,6 мільйонів гривень податків

опубліковано 30 жовтня 2019 о 10:07

Упродовж січня – вересня 2019 року фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області, проведено 140 фактичних перевірок, спрямованих на легалізацію «тіньової» зайнятості та підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам. Передусім звертали увагу на роботодавців, які нараховують заробітну плату на рівні або нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати. За результатами проведених перевірок фахівцями податкової служби області передано інформацію до Управління Держпраці про ймовірні порушення при виплаті заробітної плати та використання найманої праці без оформлення трудових відносин по 43 платниках податків.

Крім того, при проведенні документальних перевірок порушення вимог податкового законодавства, щодо виплати  заробітної плати та інших доходів виявили у  53 юридичних осіб та 5 фізичних осіб – підприємців.

За результатами проведених перевірок донарахування несумлінним роботодавцям склали близько 7,6 мільйонів гривень. Зокрема, 6,7 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, майже 0,8 мільйонів гривень військового збору та 0,1 мільйона гривень єдиного внеску.

За допущені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності тридцять одну посадову особу  та двох фізичних осіб підприємців.

У податкові зазначають, що з керівниками юридичних осіб  та  фізичними особами - підприємцями проводяться співбесіди, щодо необхідності офіційного працевлаштування,. Зокрема, за результатами проведених співбесід упродовж  дев’яти місяців поточного року легалізовано працю 20516 осіб.

Загалом за 9 місяців 2019 року до бюджету надійшло 1989,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Це майже на 358,4 млн. грн. перевищує показник відповідного періоду минулого року.

У відомстві наголошують, що роботодавцям та працівникам варто пам’ятати, що мінімальна заробітна плата у місячному розмірі повинна бути не менше 4173 гривень. А офіційне працевлаштування сприяє не тільки наповненню бюджетів, а й підвищенню соціальних гарантій громадян, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцями Чернівецької області.