Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ДПС обговорили результати тестування новітніх моделей РРО

опубліковано 02 жовтня 2019 о 09:36

Технічну готовність новітніх моделей реєстраторів розрахункових операцій до тестування у рамках експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, обговорили сьогодні учасники моніторингової групи, до складу якої входять представники ДПС, Мінфіну, інших ЦОВВ та бізнесу.

«Ми провели індивідуальні зустрічі з усіма виробниками новітніх моделей, під час яких обговорювали відповідність їх рішень законодавчим змінам, технічні деталі, проблеми, з якими стикаються виробники. Це дозволило нам визначити напрями, які потребують доопрацювання. Такий підхід дає можливість якомога повніше підготуватися до впровадження нових законодавчих змін, адже всі проблемні моменти вже будуть відпрацьовані і виробникам залишиться лише підлаштувати свої рішення до нових умов», – наголосив директор Департаменту забезпечення роботи Служби ДПС Дмитро Венцковський.

За його словами, в податковій службі забезпечені рівні права всім учасникам тестування. На вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/novitni-rro створено банер «Новітні РРО», в якому розміщена актуальна інформація щодо новацій у сфері застосування РРО, нормативно-правові акти, які супроводжують експеримент, посилання на програмний інтерфейс (АРІ) через який здійснюється взаємодія програмного забезпечення новітніх моделей з інформаційною системою ДПС тощо. Для дотримання прав рівності кожного з учасників проекту податківці запропонували виробникам підготувати активні посилання на свої рішення та відеоролики, що демонструють їх роботу, які будуть розміщені у банері. За цими посиланнями зацікавлені платники зможуть отримати повну інформацію про запропоновану модель безпосередньо від виробника та обрати найбільш прийнятну для них. Тобто жодних переваг те чи інше інноваційне рішення не матиме і його популярність серед платників залежатиме виключно від функціональних та технічних характеристик, зручності та вподобання користувачів.

При цьому податкова служба як державний орган надаватиме своє програмне рішення безкоштовно, забезпечуватиме його технічну підтримку. Це дозволить платникам, у тому числі тим, які мають фінансові обмеження, користуватися цим рішенням без зайвих витрат.

Під час зустрічі учасники підкреслювали важливість впровадження нових змін у сфері застосування РРО, що, на думку Дмитра Венцковського, є позитивом, враховуючи той масив суперечливої інформації, яка наразі лунає в суспільстві відносно законодавчих змін. В податковій проводять активну роботу щодо роз’яснення переваг законодавчих змін. Адже запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій дозволить спростити процес застосування РРО у тому числі за рахунок усунення проміжної ланки у ланцюгу передачі даних від РРО до сервера ДПС - інформаційного еквайєра, що прискорить надходження чека, який засвідчує проведення розрахункової операції до ДПС та можливість перевірки його легітимності покупцем.