Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба закликає буковинців терміново погасити борги зі сплати майнових податків та ЄСВ

опубліковано 01 жовтня 2019 о 15:21

Днями у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася нарада. На порядку денному питання про стан виконання індикативних показників збору податків до бюджетів усіх рівнів та про заходи щодо погашення податкового боргу.

Під час наради підсумували діяльність відомства , проаналізували ефективність декларування та сплати ПДВ, податку на прибуток . Учасники наради зробили акцент не лише на факторах, з яких складається позитивна динаміка надходжень до бюджетів усіх рівнів. Основним було обговорення питань, пов‘язаних із пошуком та реалізацією резервів щодо розширення бази оподаткування. Також розглянули проблемні питання відпрацювання податкових ризиків при сплаті ПДВ.

Окрема увага була зосереджена на питаннях ліквідації заборгованості зі сплати майнових податків, земельного та податку на нерухомість,  як основи  збільшення податкового ресурсу місцевих громад. Податківці під час наради отримали завдання провести звірку на предмет вручення податкових повідомлень на сплату податку на землю та нерухомість , налагодити обмін інформацією щодо боржників з органами місцевого самоврядування та розпочати більш дієві заходи для забезпечення надходжень цих податків, оскільки кінцевий термін сплати уже пройшов 29 серпня 2019 року. 

Під час наради йшлося про необхідність застосування більш активних заходів впливу на боржників зі сплати єдиного соціального внеску. Також вирішено продовжити інформаційну, роз’яснювальна роботу та передачу матеріалів до Державної виконавчої служби на примусове стягнення.

Довідка

До боржників зі сплати ЄСВ застосовується примусове стягнення https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/392081.html

Брошура «Податок на нерухоме майно»:

https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/135626.html