Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про обов’язок застосовувати РРО нагадали підприємцям ринку Герци податківці

опубліковано 17 січня 2022 о 09:37

Наразі одним із нагальних питань, яке потребує більш детального роз’яснення, є питання щодо застосування представниками бізнесу реєстраторів розрахункових операцій з 1 січня 2022 року.

Так, фахівці Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області впродовж вихідних провели ряд інформаційних зустрічей з платниками податків селища, під час яких поспілкувалась з підприємцями та нагадали їм про те, що з 1 січня 2022 року при продажу товарів необхідно застосовувати касові апарати та видавати покупцям фіскальні чеки.

Окремо податківці розповіли про переваги використання суб’єктами господарювання ПРРО. Та зазначили, що платники мають можливість безкоштовно завантажити програму на будь-який електронний пристрій, що підтримує операційну систему Windows, Android.

Та нагадали, суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також, на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 ПКУ.

Також акцентували, з покроковою інструкцією щодо реєстрації ПРРО в сервісі «Електронний кабінет» можна ознайомитися, переглянувши відеоурок за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Що ж до товарного обліку вимоги порядку якого затверджено наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, то вести його зобов’язані лише певні категорії підприємців: фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку на ІІІ групі, які зареєстровані платниками ПДВ.

Також фахівці ДПІ нагадали платникам про їхнє право на податкову амністію, яка триватиме до 1 вересня 2022 року, а також про щорічне декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, яка передбачає не лише сплату податку, а й можливість отримання податкової знижки.

Кожному з платників податківці Герцаївської ДПІ роздали тематичні пам'ятки де зазначена вичерпна інформація щодо новації у застосуванні РРО, покрокова інструкція реєстрації РРО та програмного РРО.

Фотоматеріали по темі

  • Про обов’язок застосовувати РРО нагадали підприємцям Герцаївщини податківці