Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: про обов'язкове проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО та податкову амністію

опубліковано 28 грудня 2021 о 13:50

Про застосування РРО чи ПРРО платниками єдиного податку, порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців та одноразове декларування розповіли на зустрічі з платниками податків Хотинщини фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Зокрема, податківці роз’яснили учасникам заходу про останні зміни у застосуванні РРО та програмних РРО, зокрема, розповіли, що обов’язок застосування РРО при розрахунках за готівку для платників єдиного податку другої та четвертої груп є обов'язковим з 01 січня 2022 року.

Також фахівці ознайомили слухачів з алгоритм встановлення та використання програмних РРО.

Детальніше, з інформаційними матеріалами щодо впровадження та застосування ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), розділи якого містять посилання на програмні рішення, нормативно-правові акти, повідомлення, роз’яснення, відповіді на актуальні питання для платників тощо.

Також розглядалися питання щодо порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців. Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 передбачено, що облік товарних запасів здійснюється шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід'ємною частиною такого обліку.

Крім того, податківці розповіли про одноразове (спеціальне) декларування та які активи потрібно декларувати. Зокрема: грошові активи, майно та майнові права, одержані чи набуті за рахунок доходів, з яких у порушення вимог законодавства не було сплачено  податки і збори.

На завершення засідання буковинські податківці надали змістовні відповіді на запитання учасників заходу та нагадали про переваги подання звітності засобами електронного зв’язку за допомогою сервісу «Електронний кабінет».