Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У форматі дистанційного спілкування податківці Чернівецької ДПІ розповідали про одноразове добровільне декларування та сплату відповідного збору

опубліковано 29 листопада 2021 о 13:15

У Чернівецькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено чергову «гарячу лінію» щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Під час проведення телефонного сеансу на запитання платників податків відповідали: начальник  Чернівецької ДПІ Віктор Гетьман, заступник начальника Сергій Безкровний, заступник начальника відділу з надання адміністративних послуг Мар'яна Дериторська.

Зокрема було наголошено про те, що кампанія з подання одноразової (спеціальної) декларації триває з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків. 

Серед активів зазначаються: валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, в т.ч. об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном.

Об'єктами декларування не можуть бути активи декларанта, які обліковуються (знаходяться) на рахунках фінансових установ та/або розташовані (зареєстровані) на території країни, визнаною державою – агресором згідно із законом чи мають джерело походження з такої країни.

Також податківці зазначили, що детальніше декларанти можуть ознайомитись з нюансами одноразового декларування на сайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області у банері « Одноразове добровільне декларування».