Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокирянська ДПІ: податкова амністія- це реальна можливість легалізувати доходи фізичних осіб

опубліковано 12 листопада 2021 о 09:23

Про це говорили під час проведення "Гарячої лінії" у Сокирянській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області. На запитання громадян відповідала заступник начальника ДПІ Аліна Сирота.      

Дозвонювачам було надано ряд роз’яснень стосовно податкової амністії. Податківець наголосила на тому, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування передбачає сплату збору, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору, та відображається ним в одноразовій декларації.

Зокрема Аліною Сиротою було роз'яснено, що  запропоновано три ставки збору: загальна ставка 5 відсотків,9 відсотків для закордонних активів, 2,5 відсотки для декларування активів у вигляді ОВДП (облігацій внутрішньої державної позики).

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6; 11,5; 3 відсотки відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

У разі подання одноразової декларації у період з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року замість 9 відсотків застосовується ставка збору в розмірі 7 відсотків, як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 відсотків із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами

Сплата збору з одноразового декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.

У разі вибору декларантом у межах одноразового декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата здійснюється:

  • першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання декларації,
  • другого платежу – до 1 листопада 2023 року,
  • третього платежу – до 1 листопада 2024 року.

У разі несплати або сплати не в повному обсязі суми збору така декларація вважається неподаною, а також на декларанта не поширюються державні гарантії і звільнення від відповідальності.

За отриманням консультації впродовж відведеного часу звернулося 9 осіб.