Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Хотинської ДПІ продовжила розповідати представникам ОТГ про податкову амністію

опубліковано 11 жовтня 2021 о 11:13

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська провела ряд зустрічей з представниками територіальних громад.

Так, нещодавно Наталія Заньковська провела дві зустрічі з представниками територіальних громад, зокрема Клішковецької та Недобоївської.

Під час заходу обговорювалися питання формування бюджету, взаємодія з органами місцевого самоврядування, питання погашення податкового боргу, застосування РРО/ПРРО та новації податкового законодавства.

Зокрема Наталія Заньковська нагадала про нововведення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб є надзвичайно актуальним, адже держава дає можливість громадянам повернути кошти та інші активи у легальний обіг. До того ж – це дуже цивілізований і демократичний формат», – наголосила Хотинської ДПІ. Посадовець детально розповіла присутнім, про добровільне декларування активів, хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти не можуть бути задекларованими.

Керівник податкової інспекції наголосила, що приклади заповнення Декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.