Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про шанс легалізувати неоподатковані активи говорили на Вижниччині

опубліковано 11 жовтня 2021 о 10:46

Про переваги та позитив проведення податкової амністії розповів представникам бізнесу начальник Вижницької ДПІ  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Андрій Угрин.

Андрій Угрин акцентував на тому, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування розпочалася 1 вересня цього року та триватиме до 1 вересня 2022 року. А декларуванню підлягають виключно належні фізичній особі активи, які були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

Також наголосив на тому, що декларанти мають право подати через Електронний кабінет одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори, до 1 січня 2021 року. При цьому в Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Посадовець зазначив, що базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам.

В зустрічі також приймав участь начальник Вижницького відділу податків і зборів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Микола Пердейчук, який зауважив що податковою службою проводиться постійний моніторинг за повнотою та своєчасністю виплати заробітної плати та правильним оформленням трудових. Наразі істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників, та підвищено ступінь відповідальності роботодавців. Передусім, це стосується штрафних санкцій за використання нелегальної праці, несплати податків та неподання звітності щодо найманих осіб. Він акцентував увагу на недопустимості нелегальної зайнятості, виплати зарплати у «конвертах», необхідності погашення податкової заборгованості та підвищення податкової культури.

Також, Микола Пердейчук зосередив увагу присутніх і на застосуванні РРО/ПРРО та електронних сервісах ДПС.