Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глибоцька ДПІ: податківці популяризують одноразове декларування та використання електронних сервісів

опубліковано 30 вересня 2021 о 16:55

Начальник Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Оксана Брошко зустрілася за «круглим столом» з представниками Глибоцької, Сучевенської та Карапчівської територіальних громад.

У своїй промові Оксана Брошко наголосила, що з метою підвищення рівня наповнення місцевих бюджетів необхідно ефективно взаємодіяти територіальним громадам з органами ДПС щодо використання електронних сервісів для отримання податкової інформації.

Також посадовиця поінформувала присутніх, що з 01 січня 2021 року на виконання вимог ст.12 ПК України запроваджено електронне інформування територіальних громад через Електронний кабінет. Також повідомила, що за результатами проведеного аналізу стану взаємодії органів ДПС з територіальними громадами (станом на 01.09.2021)  встановлено, що не всі ТГ користуються Електронним кабінетом на отримання податкової інформації про своїх платників, що напряму впливає на процеси наповнення місцевого бюджету(збільшення надходжень, зменшення податкового боргу), зокрема по області 8 територіальних громад жодного разу не отримали з Електронного кабінету податкову інформацію.

Під час засідання учасники ще раз ознайомилися з можливостями Електронного кабінету, зокрема щодо переліку отримання інформації територіальними громадами про своїх платників у відкритій частині Електронного кабінету, а саме: сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум податків, авансові платежі, а також інтерактивною податковою картою України та Пам’яткою заповнення платіжних документів.

Цікавою виявилася дискусія про добровільне декларування, обговорили цілі податкової амністії та як цивілізовано вивести на світло гроші та активи.

Учасники засідання схвально оцінили нульове декларування. На їх думку податкова амністіїя це повернення грошових коштів до бюджету України та унікальна можливість заможних громадян обнулитися перед наступним етапом контролю доходів через непрямі методи.