Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання щодо одноразового декларування активів фізичних осіб розглянули під час «гарячої лінії»у Новоселицькій ДПІ

опубліковано 19 вересня 2021 о 13:40

14 вересня 2021 року у Новоселицькій ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” на тему: "Одноразове добровільне (спеціальне) декларування активів фізичних осіб".

На запитання платників відповідала начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС Анжела Паскар.

Вузька спеціалізація теми зробила дану «гарячу лінію» цікавою для представникам бізнесу та громадськості і цьому підтвердженням є кількість запитань ,що надійшли.

Усіх хто телефонував найбільше цікавило чи чи потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями та як декларувати готівкові кошти.

Податківці роз’яснювали ставки податку, які активи та готівка підлягають оподаткуванню, спосіб подання. А також звертали увагу, що декларація подається фізичною особою у випадку наявності у такої особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування, а отже у разі відсутності таких активів подавати зазначену Декларацію з нульовими значеннями фізична особа не зобов’язана.

Разом з тим, фізична особа, яка має кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі і з яких не були сплачені податки, може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням за умови дотримання вимог, визначених п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.