Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: Телефонний сеанс «гаряча лінія» - це фахова консультація для кожного платника податків

опубліковано 17 вересня 2021 о 13:35

Стверджують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та наголошують, що така форма спілкування є невід’ємною частиною роботи буковинських податківців.

Нещодавно відбувся сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” на тему:"Одноразове добровільне (спеціальне) декларування активів фізичних осіб" для платників податків Сторожинеччини.

Модератором даного заходу булла заступник начальника  Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Гаденко.

Впродовж відведеного часу посадовиця спілкувалася з буковинцями та роз’яснювала всі нюанси податкової амністії. У розмові з абонентами гарячої лінії наголошувала, що одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню підлягають виключно належні фізичній особі активи, які були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року. Тобто, об’єкти рухомого або нерухомого майна, які набуті фізичною особою після 01 січня 2021 року не підлягають декларуванню.

Звертала увагу на ставку збору та той факт ,що декларації подаються виключно в електронній формі впродовж 1 року, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022року.

Також Тетяна Миколаївна інформувала усіх учасників заходу про те, що вся інформація  щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюється на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування» розмішений за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya