Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Сторожинеччині обговорили питання протидії використанню незадекларованої найманої праці

опубліковано 12 липня 2021 о 13:09

Нещодавно, про ризики використання незадекларованої праці обговорили в Сторожинецькій міській раді. Участь в зустрічі взяли начальник Сторожинецької ДПІ – Василь Курчак,  Сторожинецький міський голова – Ігор Матейчук, перший заступник Сторожинецького міського голови – Ігор Білінчук, секретар  Сторожинецької  міської ради – Дмитро Бойчук та начальник Сторожинецької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості – Світлана Жар.    

Говорили про необхдність посилення інформаційної кампанії про переваги офіційного працевлаштування, про ризики використання незадекларованої праці, а також про проведення фактичних перевірок органів ДПС та інспекційних перевірок Держпраці серед роботодавців, які мають найвищий ризик виплати заробітної плати без сплати податків та зборів.

Крім того, начальник Сторожинецької ДПІ – Василь Курчак зустрічався з представниками Сторожинецької міської територіальної громади,  питання протидії використанню незадекларованої найманої праціа обговорили з старостами с.Слобода Комарівці, Зруб Комарівці, Комарівці, Панка, Бобівці, Заболоття, Нові Бросківці, Дібрівка, Косованка, Нова Жадова, Стара Жадова, Давидівка, Банилів Підгірний, Ясено, Костинці, Ропча. Участь у зустрічі також взяли заступник начальника Сторожинецької ДПІ – Тетяна Гаденко, заступник начальника Кіцманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок – Ілля Берчук. 

Під час відкритого спілкування розглядались питання легалізації трудових відносин, детінізації ринку праці, обміну інформацією для забезпечення ефективної організації роботи щодо детінізації ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

На зустрічі також обговорювалось питання залучення до декларування фізичних осіб (громадян), які займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції та мають у власності земельні ділянки понад 2 га.