Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Сокирянщині відбулася чергова зустріч із керівниками фермерських господарств

опубліковано 08 червня 2021 о 11:28

Фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області спільно з міським головою Сокирянської територіальної громади Василем Козаком проведено зустріч з керівниками фермерських господарств в частині наповнення місцевого  бюджету податком на доходи з фізичних осіб.

В ході зустрічі здійснено аналіз сплати податків і зборів сільгоспвиробниками,  кількості оброблюваних площ та залучених найманих працівників. Обговорено порядок  здійснення нарахування податку на доходи з фізичних осіб від паїв та терміни перерахування його до бюджету. Наголошено на необхідності доброчесної сплати податків, виправленні недоліків  та недопущення в подальшому випадків неподання податкової звітності за формою 4ДФ, або не відображення в ній всіх орендодавців,  на необхідності приведення у відповідність правовстановлюючих документів на використовувані землі, нерухомість, а також на легалізації найманої праці.

Так, з початку року спільними зусиллями забезпечено додаткових надходжень до бюджету громади  податку на доходи з фізичних осіб в сумі 540,5 тис.грн., та  сума задекларованих доходів громадянами, які одноосібно обробляють земельні частки (паї) від реалізації сільськогосподарської продукції склала 3200,4 тисяч гривень.