Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боржникам Сокирянщини, які мають заборгованість зі сплати майнових податків, варто негайно розрахуватися з бюджетом

опубліковано 16 жовтня 2019 о 17:56

Домінуючим показником ефективності реалізації податкової політики держави та функціонування податкової системи є рівень добровільної сплати податків і зборів. Разом з тим, частка податкових надходжень, сплачених добровільно, у визначені діючим законодавством терміни є одним із найважливіших показників ефективності адміністрування податків органами Державної податкової служби України.

На Сокирянщині з початку року до місцевих бюджетів фізичні особи сплатили 7594,9 тис. грн плати за землю і 844,6 тис. грн. податку на нерухомість. Приріст надходжень з плати за землю від фізичних осіб становить 1519,9 тис. грн. до планових показників, а з податку на нерухомість -  на 135,6 тис. грн.

Разом з тим, за 9 місяців в області має місце приріст податкового боргу по фізичних особах зі сплати податку на майно майже на 600 тис. грн. Тому прошу представників органів місцевого самоврядування не стояти осторонь, долучатись до роботи зі забезпечення сплати податкового боргу, повідомляти громадян про необхідність вчасно сплачувати податкові зобов’язання для недопущення застосування фінансових санкцій», – зазначила начальник Сокирянського управління ГУ ДПС у Чернівецькій області  Альбіна Гладка.

Посадовець підкреслила, що громадяни мають врахувати, що 1 вересня минув граничний термін сплати податку на нерухоме майно та земельного податку фізичними особами. Тож усім, хто отримав повідомлення – рішення про нараховану суму майнових податків, але ще не перерахував суму податку до місцевого бюджету, не варто зволікати. Несвоєчасна сплата майнових податків призводить до нарахування штрафу та пені.

Головний податківець району наголосила, що кожен громадянин – власник майна, що підлягає оподаткуванню, може переглянути суми нарахувань та сплатити зобов’язання в Електронному кабінеті на вебпорталі Державної податкової служби України. Щоб скористатися цим сервісом треба отримати електронний цифровий підпис.