Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицьке управління податкової служби: бізнес та громадяни заборгували територіальним громадам понад 3,8 мільйони гривень податків

опубліковано 15 жовтня 2019 о 14:10

Про це повідомляють у Новоселицькому управління ГУ ДПС у Чернівецькій області.

За оперативними даними на початок вересня найбільша сума боргу рахується перед бюджетом Новоселицької ОТГ - 2434,3 тис.грн., в тому числі борг по юридичним особам становить 1299,1 тис.грн. та по фізичним особам-підприємцям і громадянам – 1135, 2 тис.грн.

До бюджету Мамалигівської ОТГ юридичні особи заборгували  817,8 тис.грн.. Ще 13,6 тис.грн. мають сплатити громадяни та ФОП-и.   (разом - 831,4 тис.грн..)

Магальська ОТГ недоотримала в місцеву скарбницю 545,8 тис.грн.. Левову частку боргу (а саме 470,9 тис.грн.) завинили громаді ФОП і громадяни, решту - 74,9 тис.грн. -  юридичні особи.

Серед підприємств-боржників першість у рейтингу недобросовісних платників здобули ТОВ «Кміл Продукт» (659,3 тис.грн.), філія «Новоселицький райавтодор» (309,0 тис.грн.), ТОВ «Стімекс Ойл» (117,0 тис.грн..),ТОВ «Припрутська ПМК–152» (89,5 тис.грн.), ТОВ «ГЕТ ХОЛДІНГЗ» (50,3 тис.грн.).

Податківці відмічають, що ФОП-и  та громадяни найчастіше опиняються  у списку «боржників» за несплату майнових податків, а саме податку на нерухомість та плати за землю.

Примітно, що сплату своїх податкових зобов’язань свідомо уникають: Білик Ростислав Романович -  252,9 тис.грн.; Семенюк Артем Олексійович – 252,9 тис.грн.; Ткачук Степан Васильович – 109, 5 тис.грн.; Шкраба Марія Іллівна – 44, 4 тис.грн.

Наповнення місцевих бюджетів проходить у форматі співпраці між ДПС, ОТГ та платниками податків. При цьому сплата податків має базуватись на сумлінні та розумінні важливості цього процесу.

Начальник Новоселицького управління Яна Габовда запевняє: «У наданні різного роду роз‘яснень та коментарів ми завжди відкриті перед бізнесом. З цією метою податковою службою запроваджено ряд сучасних електронних сервісів, а також здійснюються такі традиційні форми співпраці, як робочі зустрічі, «круглі столи» та семінари».

Також, Яна Михайлівна звертає увагу платників Новоселицького та Герцаївського районів, що несплата податків завжди призводить до фінансових санкцій та необхідності відповідати за мінімізацію податкових платежів.