Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кіцманської ДПІ обговорили з бізнес-спільнотою та громадськістю "нульове" декларування

опубліковано 28 жовтня 2021 о 09:44

Вчора, начальник Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Марусяк під час зустрічі з представниками бізнес – спільноти та громадськості обговорили питання з одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яка наразі є топ-темою для обговорення.

Посадовиця розповіла присутнім, що одноразове добровільне декларування розпочалось з 1 вересня 2021 року та триватиме до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України через Електронний кабінет платника податків. Одноразовий збір необхідно сплатити в 30 денний термін після подання такої декларації.

Також наголосила, що добровільна декларація подається до контролюючого органу тільки в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису. Одноразове декларування є правом, а не обов`язком громадянина.

Наталія Марусяк наглядно презентувала відвідувачам агітаційну друковану продукцію з одноразового (спеціального) декларування. Та зазначила, для зручності платників створено банер про декларування на офіційному сайті ДПС https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya, в якому розміщенні роз'яснення для платників.

Також у ході зустрічі розглядались питання наповнення територіального бюджету за рахунок майнових податків та акцизного податку, погашення податкового боргу ФОПами та громадянами, порядок застосування РРО/ПРРО та легалізація трудової зайнятості.