Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування під час робочої зустрічі

опубліковано 26 жовтня 2021 о 11:13

Днями, начальник Сторожинецької ДПІ ГУ ДПС у Чернівецькій області Василь Курчак зустрівся з представниками Сторожинецької громади. Зокрема, в робочій зустрічі взяли участь голова міської ради – Матейчук Ігор та секретар – Бойчук Дмитро.

Під час зустрічі Василь Курчак зауважив, що з 1 вересня 2021 року в Україні проводиться кампанія одноразового добровільного (спеціального) декларування активів. Він розповів які саме активи підлягають декларуванню, за якими ставками оподатковуються ці активи, які періоди і способи  подачі декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.

Податківець зазначив, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та наголосили, що реалізація законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Крім того, на зустрічі обговорили питання стану податкових надходжень до бюджету територіальної громади, погашення заборгованості з податків та зборів, налагодження співпраці та напрацювання спільних заходів щодо збільшення наповнення бюджету громади.