Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Путильська ДПІ: про одноразове декларування за "круглим столом"

опубліковано 25 жовтня 2021 о 14:11

Нещодавно, в приміщенні територіальної громади с. Розтоки Путильського району начальник Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Дмитро Холіван зустрівся за «круглим столом» з представниками громади.

Дмитро Холіван ознайомив учасників з основними нормами Закону України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», зокрема, для чого добровільно декларувати активи, хто може їх декларувати, впродовж якого періоду їх необхідно задекларувати. Також розповів які об’єкти потрібно декларувати, за якими ставками оподатковуються доходи, в які терміни необхідно сплачувати збір, а також які активи підпадають під пільги.

Посадовець наголосив, що для подання одноразової декларації не потрібно відвідувати податкову, оскільки подання такої декларації передбачене лише в електронному вигляді. Крім того зауважив, що одноразове декларування не є обов’язком для фізичної особи, однак у разі, якщо особа не скористається правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, вона вважатиметься такою, що повідомила про відсутність у власності активів, з яких не сплачено податки і збори.

На останок начальник податкової інспекції поінформував присутніх, що вся інформація щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюється на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування». А також, учасникам заходу було вручено пам’ятки та брошури з даного питання.