Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан роботи ГУ ДПС у Чернівецькій області із заявами, скаргами громадян за період з 01.01.2024 по 01.03.2024

опубліковано 01 квітня 2024 о 13:58

За січень – березень 2024 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло 1176 письмових звернень громадян, з них: 1175 заяв (99,9%); 1 скарга (0,1%);  пропозицій (0%), за аналогічний період минулого року надійшло 58 письмових звернень громадян.

Найчастіші питання, порушенні у зверненнях громадян, стосуються фінансової, податкової та митної політики (1168 звернення – 99% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 1035 звернень – місцеві податки, 12 звернень - інформування про ухилення від сплати податків, 3 звернення – контрольно-перевірочна робота, 16 звернень – реєстрація та облік платників податків,              4 звернення – консультації з питань податкового законодавства, 12 звернень – ЄСВ, 86 звернень – інші питання, що належать до компетенції ДПС. 

Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області розглянуто 1139 письмових звернень (97% від усіх звернень), по 37 зверненнях термін надання відповіді не настав і вони знаходяться на розгляді. За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення - 58, вирішено позитивно – 1063, відмовлено – 0, звернень повернуто авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» - 15, а 1 звернення надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» та 2 звернення, що не підлягає розгляду відповідно до ст.8 і 17 ЗУ «Про звернення громадян». Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. За січень – березень 2024 року надійшла 1 скарга. 

За звітний період 2024 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області колективних звернень не надходило. 

За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 5 – пенсіонери, 1- державний службовець, 1 – військовослужбовець, 4 - підприємці, 2 – колишні працівники органів ДПС, 1163 – соціальний стан авторів звернень не визначено,

Звернення від непрацездатних осіб, а також осіб, що постраждали від Аварії на ЧАЕС та інших громадян, які потребують соціального захисту не надходили, тільки 2 звернення надійшло від багатодітних сімей.

З метою створення сприятливих умов щодо особистого спілкування громадян з посадовими особами Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області, наказом від 20.02.2024 № 91 «Про затвердження графіку особистого прийому громадян» затверджено графік особистого прийому громадян посадовими особами Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Графік особистого прийому громадян розміщено на інформаційних стендах в адміністративному приміщенні Головного управління ДПС у Чернівецькій області та в 13 Центрах обслуговування платників. Також, графіки розміщено на офіційному порталі територіальні органи ДПС у Чернівецькій області. По мірі кадрових змін вносяться зміни до вищевказаних графіків та невідкладно оприлюднюються.

Протягом січня – березня 2024 року посадовими особами органів ДПС області проведено 1 особистий прийом громадян. З них, проведено                          в. о. начальника ГУ – 1, заступниками начальника ГУ – 0, іншими посадовими особами ГУ – 0. Скарги під час особистого прийому громадян не заявлялись.

Найбільш поширеними зверненнями громадян на особистому прийомі були питання щодо фінансової податкової та митної політики.

За І квартал 2024 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області на сервіс «Пульс» надійшло 8 звернень: 5 звернень – щодо роботи органів ДПС та 4 звернення - інше. За аналогічний період минулого року на сервіс «Пульс» надійшло 6 звернень.

За січень – березень 2024 рік до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло від Державної установи «Урядовий контактний центр» через Єдину електронну базу даних звернень - 5 звернень. За аналогічний період минулого року надійшло 3 звернення.