Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан роботи ГУ ДПС у Чернівецькій області із заявами, скаргами громадян за період з 01.09.2019 по 30.12.2019

опубліковано 02 січня 2020 о 16:46

За вересень - грудень 2019 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло 105 письмових звернень громадян, з них: 105 заяв (100%); 0 скарги (0%); 0 пропозицій (0%).

Найчастіші питання, порушенні у зверненнях громадян, стосуються податкової політики (96 звернень – 91,4% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 2 звернення – місцеві податки, 54 звернення - інформування про ухилення від сплати податків, 3 звернення - проведення контрольно-перевірочної роботи, 3 звернення – реєстрація та облік платників податків, 11 звернень – щодо реєстраційних номерів облікових карток платників податків, 4 звернення – консультації з питань податкового законодавства, 4 звернення – ЄСВ, 13 звернень – інші питання, що належать до компетенції ДПС.

ГУ ДПС у Чернівецькій області розглянуто 82 письмових звернення (85,4% від усіх звернень), по 23 зверненнях термін надання відповіді не настав і вони знаходяться на розгляді. За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення - 57, вирішено позитивно – 15, відмовлено – 1, а 4 звернення повернуто авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян», 5 звернень надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян».

Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано.

За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 9– пенсіонери (щодо заборгованості по податку на майно та ЄСВ), 4 – підприємці (щодо роз’яснення податкового законодавства та інформування про ухилення від сплати податків), 1-безробітній, 8 - колишні працівники органів ДФС (щодо видачі довідки про заробітну плату), 118 - соціальний стан не визначено.

Звернень, від інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Герої України, за звітний період не надходило.

Також не надходили звернення від непрацездатних осіб, а також осіб, що постраждали від Аварії на ЧАЕС, багатодітних сімей та інших громадян, які потребують соціального захисту.

 

З метою створення сприятливих умов щодо особистого спілкування громадян з посадовими особами Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області, наказом від 04.09.2019р. № 21 «Про затвердження графіку особистого прийому громадян» затверджено графік особистого прийому громадян посадовими особами Головного управління області, який постійно оновлюється.

Графік особистого прийому громадян розміщено на інформаційних стендах в адміністративному приміщенні ГУ ДПС та в 13 Центрах обслуговування платників. Також, графіки розміщено на офіційному порталі територіальні органи ДПС у Чернівецькій області. По мірі кадрових змін вносяться зміни до вищевказаних графіків та невідкладно оприлюднюються.

Протягом вересня - грудня 2019 року посадовими особами органів ДПС області проведено 7 особистих прийомів громадян. З них, проведено начальником ГУ - 2, першим заступником, заступниками начальника ГУ – 1, іншими посадовими особами ГУ - 4. Скарги під час особистого прийому громадян не заявлялись.

Найбільш поширеними зверненнями громадян на особистому прийомі були питання щодо фінансової податкової та митної політики.