Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан роботи ГУ ДПС у Чернівецькій області із заявами, скаргами громадян за період з 01.09.2019 по 30.09.2019

опубліковано 01 жовтня 2019 о 14:43

За вересень 2019 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло 28 письмових звернень громадян, з них: 28 заяв (100%);   0 скарги (2%); 0 пропозицій (0%).

Найчастіші питання, порушенні у зверненнях громадян, стосуються податкової політики (26 звернень – 93% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 16 звернень - інформування про ухилення від сплати податків, 1 звернення – загальнодержавні податки, 1 звернення - проведення контрольно-перевірочної роботи, 1 звернення – щодо реєстраційних номерів облікових карток платників податків, 1 звернення – консультації з питань податкового законодавства, 1 звернення – ЄСВ, 5 звернень – інші питання, що належать до компетенції ДПС.

ГУ ДПС розглянуто 9 письмових звернень (32% від усіх звернень), по 19 зверненнях термін надання відповіді не настав і вони знаходяться на розгляді. За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення - 5, вирішено позитивно – 1, а 1 звернення повернуто авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян», 2 звернення надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян». Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано.

За звітний період 2019 року до ГУ ДФС надійшло 1 колективне звернення. Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано.

За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 2 - колишні працівники органів ДФС (щодо видачі довідки про заробітну плату), 45 - соціальний стан не визначено.

Звернень, від інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Герої України, за звітний період не надходило.

Також не надходили звернення від непрацездатних осіб, а також осіб, що постраждали від Аварії на ЧАЕС, багатодітних сімей та інших громадян, які потребують соціального захисту.

Протягом вересня 2019 року посадовими особами ГУ ДПС не проводились               особисті прийоми громадян.

За вересень 2019р. до ГУ ДПС на сервіс «Пульс» надійшло звернень не надходило.

 

Додаткові матеріали