Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час ZOOM конференції буковинці отримали фахові роз’яснення з питань адміністрування майнових податків

опубліковано 13 червня 2024 о 11:52

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області відбулася ZOOM конференція, під час якої розглядали особливості сплати майнових податків у 2024 році: зокрема, податку на нерухоме майно, плату за землю, транспортний податок та погашення заборгованості.

Спікерами даного заходу були: Микола Загарюк - заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області; Володимир Петкович – начальник управління оподаткування фізичних осіб; Руслан Пітик - начальник управління по роботі з податковим боргом.

Конференція відбулася в форматі запитання – відповідь. Кожен учасник отримав фахові роз’яснення. Найбільше запитань було щодо сплати податку на нерухомість та нарахування плати за землю. 

Не оминули учасники заходу і питання виникнення боргів зі сплати податків.

Під час діалогу Микола Загарюк звернув увагу, що для кращого розуміння нюансів обрахування плати за землю та податку на нерухомість можна скористатися електронними сервісами ДПС «Калькулятор обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб»: https://tax.gov.ua/calculator/realty  та «Калькулятор обчислення плати за землю з фізичних осіб»: https://tax.gov.ua/calculator/land  

Ще посадовець поінформував, щоб володіти інформацією про нарахування податкових зобов’язань та недопускати заборгованості зі сплати податків можна скористатися можливостями Електроннного кабінету, або завантажити застосунок Моя податкова. На цих ресурсах постійно актуальна інформація.

Наприкінці податківці подякували всім хто сумлінно сплачує податки та відмітили, що фахівці відомства на постійному зв’язку, оскільки працюють гарячі лінії. Тобто: маєте запитання – запитуйте!