Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Сокирянської ДПІ консультують платників як обчислюється та коли сплачується мінімальне податкове зобов'язання та податок на майно

опубліковано 24 травня 2024 о 10:43

Працівники Центру обслуговування платників Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області щоденно надають практичні консультації представникам бізнесу та громадянам.
Відтак, платникам розповіли як обчислюється МПЗ, і хто його платить, та як потрібно оформити документи у разі передачі паїв в користування. Крім того нагадали про терміни сплати майнових податків – податку на нерухоме майно та земельного податку.

Акцентували, податок на нерухомість, плату за землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення.

Податківці роз'яснили, у разі незгоди платника податку з визначеним контролюючим органом загальним мінімальним податковим зобов'язанням та/або розрахованою у відповідному податковому повідомленні-рішенні сумою річного податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб такий платник податку має право у порядку, встановленому статтею 42 Кодексу, звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, з наданням підтвердних документів.

Та нагадали, тепер громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, адже з ним можна ознайомитись в «Електронному кабінеті платника» або у мобільному застосунку «Моя податкова».