Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ:  податківці консультують громадян щодо сплати податку на нерухомість та отримання податкової знижки

опубліковано 28 березня 2024 о 11:26

Платникам податків, які звернулись до центру обслуговування Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці надали роз'яснення щодо нарахування та сплати податку на нерухоме майно. Роз'яснили, що у 2024 році податок нараховується за звітний 2023 рік, то відповідно ставка податку розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2023, яка складала 6 700 гривень (таким чином, максимальна ставка за метр квадратний не може перевищувати 100,5 грн (6 700 * 1,5  відс.).
Крім того нагадали, платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо: об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку. 

Акцентували у разі необхідності, власники нерухомості можуть звертатися до ЦОПу податкової служби для проведення звірки даних. Контактна інформація розміщена на сайті ДПС за посиланням: http://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Також відвідувачі отримали консультацію щодо переліку документів, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання. Підкреслили, що громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, податкову декларацію подають по 31 грудня цього року.