Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час робочих зустрічей податківці Кельменецької ДПІ надають роз’яснення платникам щодо застосування податкового законодавства

опубліковано 21 березня 2024 о 11:45

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца та провідні фахівці провели ряд робочих зустрічей під час яких роз'яснили актуальні питання податкового законодавства. Зокрема, щодо сплати майнових податків, таких як податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку.

Крім того, Тетяна Якобуца деталізувала, якщо торік громадяни отримували доходи, з яких не були сплачені доходи, у них виникає обов’язок подання декларації про майновий стан і доходи, за наслідками якої необхідно сплатити ПДФО та військовий збір.

Також, відвідувачі центру обслуговування платників Кельменецької ДПІ  дізнались про сучасні онлайн-сервіси ДПС, які дозволяють не тільки швидко та зручно отримати необхідну інформацію, але й подавати податкову звітність до податкових органів. 

Нагадали про обов’язкове застосування РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку.

Також платникам роз’яснили, що для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник може скористатися «Електронним кабінетом» https://cabinet.tax.gov.ua/.  

Податківці продемонстрували роботу «Е-кабінету». Зокрема, меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів.   

Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом.  

Переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету.   

Крім того, присутніх ознайомили із застосунком "Моя податкова" за допомогою якого можливо, в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.