Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кельменецької ДПІ роз’яснюють роботодавцям переваги задекларованої праці

опубліковано 23 липня 2021 о 10:17

Нещодавно, за "круглим солом" фахівці Кельменецької ДПІ зустрілися з представниками бізнесу. Основною темою під час зустрічі податківців з представниками бізнесу було питання легалізації тіньових робочих місць, офіційна виплата заробітної плати та необхідність впрвадження РРо та ПРРО.

Податківці зазначають, такі зустрічі необхідні, адже саме спільними зусиллями можливо досягти ефективного результату – збільшення легалізованих робочих місць та офіційна виплата заробітної плати, а відтак збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, надходження єдиного соціального внеску. А також можливість офіційно оформленому найманому працівнику відчувати себе соціально захищеним.

Крім того, податківці наголосили на актуальності своєчасної сплати податкових платежів, а також продемонструвала переваги користування електронними сервісами та закликали долучатися до процесу впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

Податківці роздали присутнім пам'ятки: «Роботодавцям: при прийомі працівника на роботу – необхідно повідомити податкову!»; «Буковинським роботодавцям: Нюанси оформлення та оподаткування доходів найманого працівника»; «Критерії: З 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з ДПС розпочало інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників».А також листівки, що стосуються впровадження РРО та ПРРО.