Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області про необхідність вчасної сплати за ліцензії на право торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального

опубліковано 21 липня 2021 о 12:53

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан звернулась до платників податків, які в своїй діяльності зобов’язані використовувати ліцензії, зокрема це діяльність, яка потребує ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними, тютюновими виробами, пальним, а  також на зберігання пального.

Правила ліцензування визначені Законом України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».  Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, у заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого суб’єкт господарювання має намір одержати ліцензію.

Для контролю  за сплатою річної плати за ліцензії, платник подає контролюючому органу, уповноваженому видавати ліцензії, копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату. У разі відсутності чергового платежу за ліцензію на дату граничного терміну сплати, така ліцензія призупиняється.

Наталія Чернівчан звернула увагу cуб’єктів господарювання, що податковою службою удосконалено електронний сервіс, який дає змогу оперативно в автоматизованому режимі повідомляти суб’єктів господарювання про наближення терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії або анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Зокрема, повідомлення про необхідність внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується та направляється суб’єкту господарювання засобами електронного зв’язку за 30, за 20, за 10 та за 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію.

Посадовиця наголосила, що  торгівля підакцизними товарами, а також зберігання пального без наявності ліцензії тягне за собою застосування фінансових санкцій.

ВІДЕО