Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За круглим столом податківці з бізнесом обговорили стратегію боротьби з діяльністю «фальсифікаторів» та «тіньовиків»

опубліковано 20 лютого 2020 о 17:46

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання за круглим столом на тему: «Реалізація стратегічного курсу державної політики щодо створення сприятливого бізнес – клімату в регіоні для забезпечення легального обігу лікеро – горілчаної продукції та забезпечення двостороннього зв’язку».

 Захід проведено за участі прокурора Чернівецької області Адріана Дудковського, в.о. начальника податкової служби області Бориса Акіменка, начальника податкової міліції області Сергія Гакмана, заступника начальника податкової служби області Наталії Чернівчан , начальника управління податкової служби області Наталії Донець.

Від громадськості податківці запросили представників бізнесу, які здійснюють діяльність у сфері реалізації лікеро – горілчаних виробів, щоб з ними обговорити назрілі проблемні питання та визначити стратегію боротьби з незаконним обігом лікеро-горілчаних виробів.

Основним меседжем усіх виступаючих, як посадовців так і представників бізнесу було – «алкогольний бізнес в регіоні має працювати легально - це пріоритет збільшення податкового ресурсу» та «задля досягнення результату  необхідно об’єднати зусилля як контролюючих органів так і громадськості».

Також учасники зібрання обговорили ряд проблемних питань та шляхів їх вирішення, які виникають під час здійснення підприємницької діяльності, зокрема ризики для проведення перевірок. 

Не залишено поза увагою і презентація «новацій» в адмініструванні акцизного податку, серед яких запровадження електронної акцизної марки з 1 травня 2020 року, що дозволить підняти контроль за обігом підакцизних товарів на новий рівень і суттєво покращити показники сплати податків.

Наприкінці засідання деякі учасники протестували, як працює сервіс перевірки акцизних марок «Пошук акцизної марки» в ручному режимі - шляхом введення її реквізитів у Електронному кабінеті платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark