Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи погашення податкового боргу - тема зустрічі буковинських податківців з представниками бізнесу 

опубліковано 29 травня 2024 о 16:47

Питання податкового боргу перебуває на постійному контролі податкової служби області, тож комунікація фахівців управління податкового боргу з представниками підприємств-боржників триває.

Так, сьогодні за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Миколи Загарюка, відбулись дві зустрічі з керівниками ТОВ «КАРФУМА» та ТОВ «Завод будівельних конструкцій», які мають заборгованість перед бюджетом 199,3 тис грн та  503,3 тис грн відповідно. 

Під час зустрічі обговорили способи врегулювання податкового боргу. Зокрема  податківці роз’яснили, що при накопиченні податкового боргу існує можливість розстрочення та/або відстрочення. Для цього необхідно укласти договір з контролюючим органом та сплачувати чергові частки податкових зобов’язань згідно з графіком (за користування розстроченням/відстроченням сплачуються проценти).

Також боржників ознайомили з переліком заходів стягнення боргу згідно норм ПКУ, які застосовуються  під час воєнного стану.

У податковій службі Буковини нагадали,що відповідно до п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

Кожен платник може перевірити чи є у нього податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), скориставшись мобільним додатком «Моя податкова» або ж звернувшись у Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернівецькій області за місцем реєстрації як платника податків. 

Також на сайті ДПС розміщено банер «Онлайн навчання» https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ - одним із розділів якого є «Робота з погашення податкового боргу» де розміщена корисна інформація для платників податків.