Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці заборгували державі понад 707 млн грн податкових платежів! Податківці нагадують про необхідність сплати боргу!

опубліковано 28 травня 2024 о 09:41

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував громадськість, що в області сума податкового боргу до Зведеного бюджету склала 707,1 млн грн. 

Із загальної суми податкового боргу найбільшу питому вагу склав податок на додану вартість – 270,8 млн грн.

Також за рахунок боржників, територіальні громади області недоотримали майже 112 млн грн. плати за землю(орендної плати) та майже 77,4 млн грн податку на нерухоме майно. 
Сума боргу з податку на доходи фізичних осіб склала – 84,2 млн грн. 

Крім того у буковинського бізнесу рахується заборгованість з  податку на прибуток в сумі 64,2 млн грн. та заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - майже 220,4 млн грн.

З огляду на таку ситуацію, Микола Загарюк закликає громадян, зокрема  землевласників, землекористувачів та власників нерухомості,  перевіряти наявність у них податкового боргу.

Також просить усіх буковинців бути свідомими – вчасно сплачувати податки та погашати заборгованість. Оскільки в умовах воєнного стану це вкрай необхідно задля активізації резервів для фінансування потреб оборони України і забезпечення інших життєво важливих потреб суспільства, та враховувати що й бюджетна стабільність громад залежить від сплачених податків.

Детальніше про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу платник податків може дізнатись скориставшись сервісом – Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) – або звернувшись за телефонами до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Телефони: 0372(545635); 0372 (545015).