Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ZOOM конференція: податківці роз'яснили порядок заповнення та подання податкової звітності з екологічного податку

опубліковано 08 травня 2024 о 13:34

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області відбулася ZOOM конференція на тему: «Екологічний податок: актуальні запитання – відповіді складання та подання податкової звітності». Спікером заходу була начальник управління оподаткування юридичних осіб Надія Костенюк.
Звертаючись до учасників онлайн заходу Надія Василівна поінформувала про вимоги до складання і подання декларації з екологічного податку, які обов’язково треба врахувати для успішного формування і подання декларації.
Акцентувала увагу платників, що з 2024 року змінена форма податкової  декларації  екологічного  податку та додатки до неї. За допомогою презентації деталізувала, які платники зобов'язані подати декларацію, як правильно заповнити додатки, які є невід’ємною  частиною декларації та в які терміни. 
Крім того, наголосила що платникам екологічного податку потрібно враховувати визначені ставки екологічного податку. Нагадала, з 1 січня 2024 року до 31 грудня 2024 року включно, ставки податку становлять 90 відс. ставок, передбачених пп. 245.1 і 245.2 ст. 245 ПКУ;  в подальшому з 1 січня 2025 року, ставки податку становитиме 100 відс. ставок, передбачених пп. 245.1 і 245.2 ст. 245 ПКУ. 
Начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб  Христина Беженар розповіла, що у разі наявності забруднювачів платникам необхідно отримати спеціальний дозвіл на викиди забруднюючих речовин.

Крім того, нагадала, що на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування у розділі «Головна/Банер/Онлайн-навчання/Екологічний податок/Податкова звітність/Порядок складення та внесення змін».

Ознайомитися з Порядком заповнення податкової декларації з екологічного податку. https://evp.tax.gov.ua/data/files/417782.pdf

Інфографіка