Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Буковини сплатили до місцевих бюджетів понад 25 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 13 лютого 2024 о 10:46

В січні 2024 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Буковини понад 25 млн грн, що на 1,6 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.  Про це поінформувала в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

Посадовиця зазначила, що основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 17,9 млн грн податку на нерухоме майно. Від фізичних осіб надійшло 7,1 млн грн податку.  

Тетяна Булавка акцентує, що надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Та нагадує, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2023 році. Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2023 рік. 

Громадяни-власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, можуть дізнатись суму нарахованих платежів безпосередньо в ЦОПі податкової служби за місцем своєї реєстрації або за допомогою «Електронного кабінету платника» в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділ «Допомога» https://cabinet.tax.gov.ua/.