Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обговорили важливість легального працевлаштування

опубліковано 06 червня 2022 о 15:23

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Булавка Тетяна в режимі ZOOM конференції обговорила з заступником начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Галиною Кушнір важливість своєчасного інформування буковинців щодо змін на період воєнного стану податкового та законодавства про працю.

Зокрема Тетяна Миколаївна наголосила:"Легалізація трудових відносин включає в себе, два аспекти: це легалізація зайнятості та легалізація заробітної плати. І ці питання сьогодні актуальні як ніколи – оскільки з одного боку це сплата податків, а з другого соціальний захист працівників".

Також посадовиця повідомила, що для вчасного та якісного інформування платників про зміни законодавства у податковій службі області діють гарячі лінії інформація за посиланням. https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial  .

Галина Кушнір поінформувала про те, що з метою розширення консультаційної підтримки найманих працівників та їх роботодавців Держпраці України розпочало нову інформаційну кампанію "Україна працює!". Дана кампанія дає відповіді на запитання які стосуються задекларованої праці:, зокрема, як перезапустити бізнес на новому місці, які особливості трудових відносин під час воєнного стану; які права та гарантії мають мобілізовані працівники.

Посадовиця наголосила, що відповіді на ці та інші найактуальніші запитання можна отримати за посиланням: https://pratsia.in.ua/faq.php

Під час засідання також обговорили питання щодо стану надходження податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, а також необхідність проведення спільних інформаційних заходів.