Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обговорили з представниками ринку пального основні правила діяльності під час воєнного стану

опубліковано 01 червня 2022 о 14:36

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася зустріч з представниками бізнесу, які здійснюють роздрібну продаж пального на території області. Захід проведено за участі заступниці податкової служби області Чернівчан Наталії та начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Гаєвської Аліни.

За словами Наталії Чернівчан, незважаючи на послаблення під час воєнного стану деяких норм ПКУ, суб’єкти господарювання на ринку пального мають обов’язково застосовувати витратоміри та рівноміри, мати в наявності документи та проводити розрахунки із застосуванням РРО. Також посадовиця розповіла про основні порушення які виявляють податківці під час проведення перевірок. 

Також Наталія Василівна роз’яснила присутнім терміни подання декларацій та сплати податків згідно вимог Закону України № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Аліна Гаєвська у своїй промові акцентувала увагу учасників засідання на обов’язковому декларуванні цін на пальне.

Зокрема Аліна Олегівна зазначила, що декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктом господарювання щодо об’єкта (закладу) роздрібної торгівлі у разі збільшення роздрібної ціни на товар, що реалізується таким об’єктом: на 15 відсотків і більше – за 30 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування; на 10 відсотків і більше, але менше ніж 15 відсотків, – за 14 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування; на 5 відсотків і більше, але менше ніж 10 відсотків, за три дні до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.

За її словами декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється в електронному вигляді шляхом подання відомостей, передбачених пунктом 5 Порядку, до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт з використанням кваліфікованого електронного підпису, а детальну інструкцію декларування цін можна переглянути за посиланням https://bit.ly/3agh2aT

Під час проведення заходу представники бізнесу мали змогу озвучити свої нагальні запитання та отримати на них відповіді.

У другій частині засідання начальник управління контролю за підакцизними товарами Донець Наталія презентувала основні зміни податкового законодавства щодо ліцензування та подання звітності суб’єктами ринку пального у період дії воєнного стану.

Інфоргафіка щодо основних змін податкового законодавства з ліцензування та подання звітності суб'єктами ринку пального

Фотоматеріали по темі

  • Податківці обговорили з представниками ринку пального основні правила діяльності під час воєнного стану