Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак: спільно з органами місцевого самоврядування працюємо на результат – наповнення бюджету

опубліковано 24 вересня 2021 о 16:47

Саме з цією метою відбулась робоча зустріч начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака і Вижницьким міським головою Олексієм Чепілем.

Захід відбувся за участі заступника начальника податкової служби області Тетяни Булавки, податківців Вижницької ДПІ та фахівців Вижницької міської ради.

За словами Віталія Шпака під час цієї зустрічі необхідно виокремити основні напрямки співпраці, детально їх обговорити та дієво впроваджувати.

Виступ Олексія Чепіля був зосереджений на тому , що тільки завдяки спільним заходам можливо досягти стабільних позитивних результатів у наповненні бюджетів та соціально - економічному розвитку громади.

Під час зустрічі обговорювались питання щодо раціонального використання земельних ресурсів, повного обліку землекористувачів, проведення нової нормативної грошової оцінки землі деяких громад, відповідності ставок земельного податку та розмірів орендної плати нормам Податкового кодексу України.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили обговоренню методів покрашення адміністрування податку на доходи фізичних осіб, зокрема йшлося про легалізацію трудових відносин та заробітної плати, організації спільної роботи щодо залучення до декларування «одноосібників», які отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, та детальний аналіз виплат відсотків за паї фізичним особам за здавання  власних земельних паїв в оренду.

Тетяна Булавка звернула увагу присутніх, що з 1 вересня 2021 року розпочалася податкова амністія і закликала підтримати роз’яснювальну Кампанію подання одноразової (спеціальної) декларації.

Крім того, розглядались питання проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, яке знаходиться на території громад, а також виявлення та залучення до оподаткування громадян, які надають послуги зеленого туризму, з метою сплати туристичного збору.

Окрім озвучених податківцям нагальних питань було прийнято рішення комісійно проводити обстеження торгових точок, власники яких мають ризики нелегальної реалізації підакцизних товарів та неоформлених найманих працівників.