Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості податкової амністії обговорили на засіданні Громадської ради

опубліковано 22 вересня 2021 о 15:45

Вчора, 21 червня 2021 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

До участі у засідання запрошені заступник начальника – Наталія Чернівчан; заступник начальника – Микола Загарюк, заступник начальника – Тетяна Булавка та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Сергій Урбанчук.

Модератором заходу був голова Громадської ради Олександр Побережний.

Під час засідання заступник начальника податкової служби Наталія Чернівчан поінформувала членів Громадської Ради про сплату податків буковинцями у розрізі бюджетів, звернувши особливу увагу на наповнення місцевих бюджетів.

Також Наталія Чернівчан надала відповіді членам громадської ради щодо повернення ПДВ, та вимог які будуть діяти з 01 жовтня 2021 року щодо нових реквізитів у фіскальному чеку. Зокрема посадовець зазначила, що весь процес адміністрування ПДВ здійснюється повністю он-лайн, повноцінно працює електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ, котра автоматично зупиняє реєстрацію ризикових податкових накладних, тому електронне адміністрування податку на додану вартість ефективно сприяє стабільній сплаті податку на додану вартість та його відшкодуванню.

Крім того Наталія Чернівчан розповіла, що з 01 жовтня 2021 року в фіскальному чеку обов’язково повинно відображатися цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої. Новий реквізит повинні будуть включати в чеки лише СГ, які продають марковані алкогольні напої.

З презентаційними матеріалами щодо одноразового добровільного декларування  виступив начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Сергій Урбанчук. Він  розповів присутнім про старт податкової амністії  та про основновні  правила деклараційної кампанії. Посадовець наголосив що процедура добровільна і якщо громадяни вирішують, що вона потрібна то варто порахувати на яку суму. Суму обсягом 400 тис. гривень держава визнає доходами, які громадянин міг накопичити. Крім того декларування триватиме рік і не обов’язково одразу заповнювати декларацію, є час розібратися з питаннями, які будуть виникати. Будь-яка людина, у якої є питання, може отримати на них відповідь у режимі індивідуальної консультації.

Також було наголошено на тому, що податкова служба не перевіряє і не має права перевіряти законність отриманих коштів.

По даному питанню відбулась цікава дискусія учасників засідання.

Під кінець заходу члени Громадської ради надали ряд пропозицій для розгляду на наступному засіданні.

 

Фотоматеріали по темі

  • Про особливості податкової амністії обговорили на засіданні Громадської ради