Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ZOOM конференція: податківці проаналізували результати першого дня онлайн проєкту «Запитай у податківця»

опубліковано 22 вересня 2021 о 14:39

Головне управління ДПС у Чернівецькій області 21- 24 вересня цього року започаткувало проведення онлайн – проєкту «Запитай у податківця». За словами ініціатора даного заходу начальника Головного управління ДПс у Чернівецькій області Віталія Шпака даний проєкт має стати майданчиком для обговорень та дискусії щодо всіх актуальних питань для бізнесу та громадян.

Під час першого дня проведення такого заходу - 21 вересня 2021 року - темою дискусії були порядок проведення перевірок, застосування РРО та дотримання правил продажу підакцизних товарів.

Модератором конференції була заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій Наталії Чернівчан.

Брали участь: Мудрицький Володимир –  начальник управління податкового аудиту ; Кілару Юрій – начальник відділу фактичних перевірок. Захід був цікавим і змістовним.

Теми дискусії були різноманітні. Учасники конференції проаналізували проблематику фактичних перевірок , зокрема підстави проведення фактичних перевірок, умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення фактичних перевірок.

Разом з тим, найбільше було запитань щодо внесення змін до реквізитів у фіскальному чеку РРО при продажу алкогольних напоїв. Наталія Чернівчан акцентувала всім онлайн учасникам, що з 1 жовтня запрацюють нові вимоги до реквізитів у фіскальному чеку РРО. Наказ Мінфіну від 08.06.2021 р. № 329 передбачає, що до 1 жовтня 2021 року РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої .

При цьому під час заходу розглянуто різні ситуації: продаж алкогольних напоїв маркованих маркою попереднього зразка без наявності штрих коду, чи треба доопрацьовувати програмне забезпечення якщо РРО зареєстровано до 01.08.20 р. або до 01.07.21 р. та багато інших.

Наприкінці заходу Наталія Василівна рекомендувала за наявності питань звертатися за роз’ясненнями до фахівців податкового відомства, як письмово так і усно.

Фотоматеріали по темі

  • ZOOM конференція: податківці проаналізували результати першого дня онлайн проєкту «Запитай у податківця»