Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про ефективність адміністрування податків та резерви зростання податкових надходжень йшлося на підсумковій нараді у податковій службі

опубліковано 17 вересня 2021 о 13:10

Вчора, у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області проведено нараду за участі начальників ДПІ та керівників структурних підрозділів. Головував на засіданні начальник податкової служби області Віталій Шпак.

На нараді йшла мова про виконання індикативних показників за 8 місяців 2021 року та перспективи надходжень платежів до бюджетів усіх рівнів, про організацію заходів з погашення податкового боргу. Також, розглянуто питання про посилення контролю у сфері обігу підакцизних товарів та сплати податків сільськогосподарськими товаровиробниками.

Серед питань, які обговорили учасники наради – якісне адміністрування ПДВ, зокрема своєчасне виявлення усіх ризиків та здійснення ґрунтовного аналізу від’ємного значення.

Також не залишено поза увагою сплата майнових податків. Доручено провести звірку дотримання вимог ПКУ щодо вручення податкових повідомлень зі сплати податку за землю та нерухомість.

Звертаючись до колег Віталій Шпак наголосив, що необхідно підтримувати постійний діалог як з платниками податків та із керівництвом ОТГ. Забезпечити надсилання до кожної ОТГ переліку боржників та розміщення такого переліку на сайті. Кожен житель області має бути поінформований  скільки і коли сплачувати податків.