Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини провели День відкритих дверей для студентів

опубліковано 20 вересня 2021 о 17:04

Вже став традиційним щорічний захід «День відкритих дверей», що проводиться у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області для студентів.

Відтак, 20 вересня цього року до податківців області завітали студенти Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій .

Зі студентами зустрілася заступниця начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан, яка розповіла присутнім про роботу податкової служби, про електронні сервіси ДПС, які допомагають як платникам податків так і пересічним громадянам бути ж в курсі останніх податкових новин, змін у податковій службі та економічного впливу податків на життя країни загалом.

Окремим цікавим питанням для студентів було питання про одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Наталія Чернівчан поінформувала про основні положення Закону України від 15.06.2021 № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» та правила подання декларації.

Крім того, в рамках заходу «Дня відкритих дверей» про професію податківця розповіла начальник відділу персоналу Головного управління ДПС у Чернівецькій області Зоя Богданова.

Студенти отримали інформацію щодо порталу вакансій державної служби (https://career.gov.ua/) та правила проходження конкурсу при працевлаштуванні до податкової служби. Тож Зоя Богданова закликала студентів набути якомога більше знань, досконало опанувати ази майбутньої професії.

Модераторами заходу були фахівці сектору інформаційної взаємодії: Коцимюк Марія та Ткачук Галина.

Також, студентам презентували інфографіку про можливість повернення частини понесених витрат через податкову знижку та електронні сервіси податкової служби. При цьому наголосили, що повертається частина сплаченого податку на доходи фізичних осіб із офіційної заробітної плати.

Також зі студентами вели діалог про важливість сплати податків та їх значення в соціально-економічному житті як держави так і кожної окремо взятої територіальної громади.

Наприкінці заходу декому з студентів пощастило «приміряти» крісло очільника податкової служби Буковини та сфотографуватись.

Фотоматеріали по темі

  • Податківці Буковини провели День відкритих дверей для студентів