Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час пресконференції податківці розповіли про наслідки непогашення податкових боргів та податкову амністію

опубліковано 15 вересня 2021 о 15:11

Сьогодні відбулася пресконференція заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Загарюка Миколи. Посадовець розповів представникам ЗМІ про заходи що проводяться податківцями з метою стягнення податкових боргів, структуру боргу та звернув увагу на наслідки несплати податків для платників податків. 

За словами виступаючого на початок вересня цього року в області рахується 80 тисяч боржників, які заборгували до Зведеного бюджету понад 456,0 млн грн податкових платежів. І цей борг зріс у порівнянні з початком року на 132,0 млн грн. На 1 січня заборгованість складала (324,0 млн грн).За категоріями суб’єктів борги розподіляються наступним чином: 858 юридичних осіб (підприємств) мають борг 361,0 млн грн; 13,8 тисяч фізичних осіб- підприємців - 63,9 млн грн; майже 65,9 буковинців винні державі 31,1 млн грн податкових платежів.

Ця негативне явище як для бюджету так і для боржників – платники мають пам’ятати, що несвоєчасне перерахування до бюджету податків може призвести до опису майна в податкову заставу, продажу майна боржника, стягнення дебіторської заборгованості, в деяких випадках на майно боржника може бути накладено арешт тощо.

Особливу увагу Микола Васильович звернув на податкові борги буковинців перед бюджетами територіальних громад та закликав терміново погасити їх. А це 95 млн грн – серед яких заборговано 27,8 млн грн плати за землю (орендній платі); 22,3 млн грн податку на нерухоме майно; 19,5 млн грн податку з доходів фізичних осіб; 14,1 млн грн єдиного податку.

На завершення роз’яснив як дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, зокрема в Електронному кабінеті платника або на вебпорталі ДПС України, або телефонуйте до ЦОПІв .

Також посадовець, на запитання одного із журналістів, прокоментував як проходить в області одноразове (спеціальне ) добровільне декларування.