Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці ознайомили платників Новоселицького району з «новаціями» СМКОРу

опубліковано 12 березня 2020 о 17:30

Представники Головного управління ДПС у  Чернівецькій області : начальник управління податкового моніторингу Людмила Бурката, начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Наталія Сметанюк та начальник Новоселицького управління Яна Габовда зустрілися з районними платниками ПДВ. Засідання на тему: «Новації Порядку зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165» відбулося сьогодні у приміщенні Новоселицького управління.

Коротко окресливши найважливіші законодавчі зміни, модератор заходу – Людмила Бурката презентувала учасникам засідання слайди, на яких висвітлила оновлені Критерії ризиковості платника податку на додану вартість, Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку на додану вартість  та Критерії  ризиковості здійснення операцій.

Також посадовець , детально роз’яснила учасникам заходу як правильно складати Таблицю даних платника податку на додану вартість, писати пояснення до заблокованих в ЕРПН податкових накладних та озвучила найтиповіші помилки , що допускають платники ПДВ під час подання підтвердних документів на розблокування податкових накладних.

У свою чергу Наталія Сметанюк звернула увагу присутніх на необхідність внесення та постійного оновлення даних у Електронному кабінеті платника – зокрема форми 20 - ОПП «Повідомленням про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» та вкотре наголосила за якими критеріями визначається ризиковість платника податку на додану вартість.

У підсумковій частині засідання «запитання – відповіді» учасники активно обговорювали презентацію, надавали  свої пропозиції та цікавилися й про адміністрування інших податків, зокрема про нюанси Деклараційної кампанії - 2020, особливості сплати майнових податків та новації в застосуванні РРО.

Наприкінці заходу для бажаючих продемонстровано основні розділи оновленого офіційного порталу Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області, зокрема розділ ЛИСТІВКИ – БРОШУРИ, де і розміщена в електронному вигляді брошура «Порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування»: детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/410228.html