Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці продовжують інформаційні рейди для платників ПДВ

опубліковано 05 березня 2020 о 12:01

Вчора для платників Кіцманського та Заставнівського районів у форматі «податківці - бізнес» пройшла зустріч щодо дії нового Порядку зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165.

Зустріч відбулася за участі: від обласної податкової - начальника управління податкового моніторингу Людмили Буркатої, начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Наталії Сметанюк та начальника Кіцманського управління Тетяни Булавки.

Представники податкової служби області презентували учасникам засідання оновлені Критерії ризиковості платника податку на додану вартість, Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку на додану вартість  та Критерії  ризиковості здійснення операцій

Теж посадовці роз’яснили порядок заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість та складання Скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

«Система СМКОР дійсно мала деякі складнощі у застосуванні, але Державна податкова  служба застосувала всі необхідні заходи задля їх усунення. В свою чергу, і бізнес визнає, що питання дійсно виникали наразі , але зараз систему вдосконалено і кожне проблемне питання розглядається і всі пропозиції від бізнесу опрацьовуються» – наголошувала Людмила Бурката.

Учасники зустрічі активно обговорювали й інші запитання, зокрема Деклараційну кампанію -2020, особливості сплати майнових податків, новації застосування РРО, надавали свої пропозиції, запитання та акцентувати увагу на нюанси стратегії боротьби з фіктивними накладними.

Наприкінці заходу для бажаючих продемонстровано основні розділи оновленого офіційного порталу Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області, зокрема розділ ЛИСТІВКИ – БРОШУРИ, де і розміщена в електронному вигляді брошура «Порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування»: детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/410228.html