Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини провели для студентів цікаву екскурсію та лекцію про застосування електронних сервісів

опубліковано 04 жовтня 2024 о 14:24

Сьогодні, в рамках проведення інформаційних зустрічей у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулась екскурсійна лекція для студентів Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну.

До податківців завітали здобувачі освіти за спеціальністю «Облік і оподаткування» та викладач Яна Бистрицька.

Студенти змогли побачити роботу податкової служби з середини, оскільки начальник управління електронних сервісів Віктор Гетьман провів екскурсію для студентів у ЦОПі ДПІ у м. Чернівці під час якої відмітив, що поряд з електронними сервісами від ДПС, послуги платникам податків надаються у ЦОПах. Відтак, ознайомив майбутніх фінансистів з переліком адміністративних послуг, які податкова служба надає платникам податків та механізмом їх отримання.

   Крім того, Віктор Гетьман провів для студентів коледжу лекцію із використанням презентаційних матеріалів про всі електронні сервіси ДПС. Акцентував, що наразі в сучасних умовах постійного браку часу е-сервіси є незамінними й зручними, адже досить широкий спектр послуг платники можуть отримати не виходячи з дому чи офісу завдяки засобам електронного зв’язку. Також ознайомив молодь з роботою мобільного застосунку «Моя податкова». Він розповів про функціонал застосунку, а також наочно продемонстрував, як ним користуватися.

Окремо податківці поінформували молодь про Національну стратегію доходів, яка триватиме до 2030 року. Зокрема зазначили, однією із стратегічних цілей Національної стратегії доходів являється підвищення рівня дотримання податкового законодавства платниками податків та контролюючими органами.

Під час лекції студенти отримали фахові відповіді на питання, які їх цікавили, а також корисну інформацію, яка знадобиться їм у подальшому фаховому зростанні.