Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська рада: Податківці обговорили з лідерами громадської думки Національну стратегію доходів до 2030 року та законодавчі новації 

опубліковано 03 жовтня 2024 о 18:51

Сьогодні відбулося розширене засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Серед учасників заходу, представник Громадської спілки «Палата аудиторів і бухгалтерів України» - Людмила Осачук; Голова Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Чернівецькій області – Ігор Мисевич; представник Громадської Організації Міжнародний «Антикримінальний альянс» - Сергій Казимірчик; представник Громадської організації «Рух українських патріотів» - Олександр Бордіженко, Голова Громадської організації «Клуб підприємців Буковини» - Олександр Побережний, представник Громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Козацька обласна варта» - Іван Федорійчук.

До участі в засіданні запрошені в.о. начальника податкової служби області – Теодозія Чернецька; заступник начальника – Микола Загарюк та керівники  провідних структурних підрозділів.

Модератором заходу був голова Громадської ради Олександр Побережний.

У вступному слові Теодозія Чернецька відзначила, що бізнес краю незважаючи на військовий стан відповідально ставиться до виконання своїх податкових обов’язків і це дало позитивну динаміку надходжень податків до бюджетів. Загалом за 9 місяців 2024 року платники області сплатили до зведеного бюджету 8 млрд 588,5 млн грн податкових платежів та 4 млрд 972,3 млн грн ЄСВ. Така сума сплачених податків перевищує аналогічні надходження минулого року на 2 млрд 754,3 млн грн. Темп росту надходжень становить 47,2 відсотки. Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надійшло на 517,7 млн грн , або на 11,6 відсотків більше, ніж за аналогічний період торік. 

Також Теодозія Юріївна презентувала учасникам засідання Концепцію Національної стратегії доходів до 2030 року, зупинившись у своєму виступі на основних заходах та стратегічних цілях реформування податкового відомства. Учасники активно обговорювали шляхи підвищення рівня дотримання податкового законодавства та посилення доброчесності.

Під час виступу посадовиця детально роз’яснила активістам процеси впровадження ІТ рішень, зокрема системи управління податковими ризиками (комплаєнс - ризиками), податкових перевірок та автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального.

Ще одним питанням порядку денного засідання були підсумки Деклараційної кампанії – 2024. Під час виступу Микола Загарюк поінформував членів Громадської Ради про суму задекларованих доходів буковинцями та сплаченого ПДФО і військового збору , а також розповів про проведення аналітичної та роз’яснювальної роботи з метою забезпечення стопроцентного декларування у наступному році.

Друга частина зустрічі відбулася у форматі дискусії, під час якої учасники обговорили питання запровадженням новацій, зокрема, військового збору для підприємців спрощенців. Ще йшлося про застосування середньогалузевого навантаження, статистику найманих працівників, дотримання правил при застосуванні РРО/ПРРО.

Загалом, основним меседжем засідання було те, що сумлінна сплата податків – це не лише захист територіальної цілісності нашої країни та забезпечення її фінансової стабільності. Учасники заходу були одностайні в тому, що якраз так проявляється соціальна відповідальність платників.